Naše humanitarne akcije

Od 2008. godine prikupili smo više od 1.000.000,00 kuna za djecu Splitsko-dalmatinske županije.

2009./2010.

 • Uspješnom humanitarnom akcijom donirane su četiri volumetrijske infuzione pumpe za dječje onkološke pacijente KBC-a Split.
  (vrijednost projekta = 80.000,00 kuna)

 vecernji.hr – Rotary Club Split Novi darovao aparate vrijedne 80.000 kuna

 • Okrugli stol i humanitarna akcija  “Brinemo li se dovoljno?” u kojoj su prikupljena sredstva prodajom fotografija na platnu, autora Darka Roma, za pomoć splitskom Domu za nezbrinutu djecu Maestral.
  (vrijednost projekta 22.000,00 kuna). 

 dijete.hr – Rasprava u Splitu. Brinemo li se dovoljno o mentalnom zdravlju djece

2012./2013.

 • Nabavka FENO uređaja za ranu detekciju astme u djece na Klinici za dječje bolesti KBC-a Split.
  (vrijednost projekta = 75.000,00 kuna)

slobodnadalmacija.hr – POZIV ROTARYJU ‘Pomozite, djeci treba uređaj za liječenje astme’

2013./2014.

 • Sponzorstvo i pokroviteljstvo u realizaciji mjuzikla “Srce na sceni” u HNK Split za Udrugu  Srce i osobe s cerebralnom paralizom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

tportal.hr – Srce na sceni na daskama splitskog HNK

 • Započeta humanitarna akcija koja je trajala kroz 3 predsjednička mandata pod nazivom “Pomozimo djeci Grada Splita i Dalmacije” nabavom 12 najmodernijih dječjih bolničkih terapeutskih kreveta za Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split. 
  Projekt je organiziran kao Global Grant, tj, u suradnji s prijateljskim njemačkim klubom RC BonnRheinbogen te njemačkim i hrvatskim Distriktom, kao i uz pomoć krovne organizacije – Rotary Internationala. U Distriktu 1913 Hrvatska to je bio prvi uspješno realizirani Global Grant u kojem je jedan hrvatski klub bio nositelj projekta.
  Akcija je završena u mandatu 2015/2016.
  (vrijednosti projekta = 370.000,00 kuna)

dalmatinskiportal.hr – Rotary klub Split Novi osigurao donaciju vrijednu 400 tisuća kuna! Želimo da KBC postane prijatelj djece!

2016./2017.

 • Organizirana humanitarna akcija  “Srcem do srca“ s ciljem očuvanja i nastavka rada radionice Udruge Srce 
  (vrijednost projekta 37.000,00 kuna).

magazin.hrt.hr – Srcem do srca

2017./2018.

 • Početkom 2018. godine organizirana je humanitarna akcija “Respirator”. Donacija vrijedna 160.000 kuna  omogućila je neophodan moderni transportni respirator Jedinici intenzivnog liječenja djece – pri Klinici za dječje bolesti KBC-a Split. Humanitarna akcija organizirana je u suradnji s prijateljima iz Rotary kluba Kočevje.
  (vrijednost projekta = 160.000,00 kuna)

index.hr – Hrvatski i slovenski Rotarijanci splitskoj Dječjoj klinici darovali respirator vrijedan 160.000 kuna

 • U lipnju 2018. godine organizirana je humanitarna akcija pod nazivom “Down 21 – dobro je činiti dobro”. Cilj akcije bio je prikupiti materijalna sredstva za opremanje likovne i glazbene radionice štićenicima “Udruge za Down Sindrom 21”. Humanitarna aukcija organizirana je u sklopu proslave 10 godina od Chartera Rotary kluba Split Novi.
  (vrijednost projekta = 27.600,00 kn + donacija klavira)

dalmatinskiportal.hr – Rotary klub Split Novi donirao 27.600 kuna Udruzi Down 21, a sada planiraju akciju e-učionice za KBC Split

2018/2019

 • Povodom svečanog otvorenja humanitarne akcije “Moja učiteljica zove se Nada” u listopadu 2018. godine održan je “Rotary Health Forum” na temu “Izazovi suvremenog obrazovanja malih učenika tijekom bolničkog liječenja”.
  Cilj foruma bio je senzibilizirati javnosti na problematiku malih pacijenata tijekom bolničkog liječenja te upoznavanje s konceptom “Škola u bolnici” koje nadležna ministarstva financiraju samo u bazičnim troškovima. Na forumu, koji je ujedno bio i Rotary Day, sudjelovali su brojni stručnjaci iz svijeta politike, medicine, prosvjete, javnog života kao i rotarijanci te šira splitska javnost.
  Od prikupljenih sredstava nabavljena je potrebna oprema za e-učionicu, a dio preostalih sredstava utrošen je na specifičnu edukaciju nastavnog osoblja za rad u bolničkim uvjetima. Partneri u projektu su bili prijatelji iz Rotary kluba Zagreb 1242.
  (vrijednost projekta = 196.020,83 kuna)

HRT vijesti – Projekt ‘Moja učiteljica zove se Nada’ – 200 tisuća dječoj bolnici u Splitu

Tradicionalne humanitarne akcije u kojima sudjelujemo:

Humanitarna akcija “A di si ti?”

 • Najdugovječnija humanitarna akcija u Gradu Splitu posvećena je senzibiliziranju javnosti za problematiku beskućnika. Promiče solidarnost i volonterstvo, a prikupljena sredstva namijenjena su opremanju Centra za beskućnike/ce te osobne potrebe njegovih korisnica i korisnika.
  Humanitarni buvljak organizira Udruga MoSt i tradicionalno se održava na trgu ispred splitskog HNK.

Svake godine sve smo više ponosni na angažman naših članova koji svojim donacijama u robi, nakitu, ukrasima, knjigama i ostalim predmetima oplemene naš štand na humanitarnom buvljaku. Naši članovi angažiraju se i prilikom same prodaje i animiranja građana da pomognu svojim prilozima i kupnjom predmeta.

Humanitarna akcija “O la la večera za beskućnike”

Svake večeri u splitsko Prihvatilište za beskućnike stiže večera za tridesetak ljudi bez krova nad glavom. Ponosni smo na broj naših članova koji sa svojim obiteljima kuhaju za beskućnike, ali i na cjelokupni klub kada zajednički napravimo i poslužimo večeru.

Koordinatorice ove hvale vrijedne akcije su Lana Iljadica i Lada Štefek čiji je cilj bio doseći 10.000 obroka, ali akcija ne prestaje još od 2012. godine.

O La La obitelji se možeš i ti pridružiti. Posjeti njihovu Facebook stranicu i javi se Lani ili Ladi.