Distriktna konferencija Pula

Blizu 500 Rotarijanaca okupilo se od 10. do 12. svibnja u Puli, gradu koji je ugostio konferenciju, a naš Klub je sudjelovao sa šest članova.

Posebna čast bila je ugostiti Johna Germa, bivšeg predsjednika Rotary Internationala i sadašnjeg povjerenika Rotary zaklade (The Rotary Foundation). Rotarijance i rotataktovce je pozdravio nadahnutim govorom Past RI President John Germ koji je u Pulu stigao u društvu supruge Judy.

Guverner Distrikta 1913 Darko Tipurić u svom je govoru istaknuo da smo Distrikt koji se može pohvaliti odličnim rezultatima. Naime, u ovoj je rotarijanskoj godini zabilježen rast od skoro 13 posto po pitanju broja članova, a uplate u Annual Fund TRF-a su dosegnule već u svibnju rekordnu brojku od 88 USD po članu. Trebamo posebno istaknuti naš Klub koji je zabilježio rast u članstvu od 30 posto i prvi prebacio brojku od 300 USD po članu što dosad nije uspjelo ni jednom hrvatskom Klubu u povijesti. Također, prijatelj Tipurić je istaknuo brojku od preko 200 novih Paul Harris Fellowsa, a naš je Klub sudjelovao s novih 17 prijatelja koji su zavrijedili ovo vrijedno rotarijansko priznanje.

Nenad Bakić prisutnima je predstavio središnji distriktni projekt “STEM revolucija – razredna nastava”, a istaknutim pojedincima među kojima je bio i naš Predsjednik dr. Josip Krnić, kao i našem Klubu, su dodijeljena priznanja za poseban doprinos radu cijelog Distrikta 1913.

Pogledajte dva video isječka snimljena dronom u Areni Pula tijekom subote poslijedpodne za vrijeme snimanja milenijske fotografije.

Link_video Arena Pula 1 : https://youtu.be/0r9v1PMIvUc

Link_video Arena Pula 2 :  https://youtu.be/XLsKXbJrzIg