Moja učiteljica zove se Nada

Klinika za dječje bolesti splitske bolnice bit će opremljena s najsuvremenijom e-učionicom koja uključuje pametnu ploču, tablete, prijenosna računala te popratnu infrastrukturu uz odgovarajuće računalne licence i programe kako bi se mali pacijenti mogli kvalitetno obrazovati za vrijeme liječenja. Dio novca bit će utrošen i na specifičnu edukaciju učitelja za rad u bolničkim uvjetima.

U ovoj sjajnoj suradnji rotarijanskih klubova s juga i sjevera pod marketinškim nazivom “Moja učiteljica zove se Nada”, RC Split Novi i RC Zagreb 1242 su prikupili čak 196 tisuća kuna kako bi pomogli otprilike 350 djece godišnje koji prođu kroz školu u bolnici, te im olakšali svakodnevnicu, smanjili zaostatke za gradivom i učinili im vrijeme provedeno u bolnici lakšim te im pokazali kako istinski vjeruju u njihovo ozdravljenje. Humanitarna akcija je nastavak trajne misije RC Split Novi da pomaže djecu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te nadogradnja uspješne suradnje splitskog kluba i Klinike za dječje bolesti KBC-a Split kojom je najmlađima omogućena financijska pomoć u proteklom desetljeću u iznosu višem od milijun kuna.

  • Ponosan sam na sinergiju i prijateljstvo između Rc Zagreb 1242 i Rc Split Novi te sam neizmjerno sretan uručiti ček ravnateljici OŠ Marjan Zdenki Barović, čija škola već dugi niz godina organizira nastavu u školi u splitskoj bolnici. Otpočetka smo vjerovali da za našu djecu ne postoji nadstandard i iskreno se nadamo kako će u budućnosti našim pacijentima dani provedeni u bolnici biti puno lakši. – istaknuo je dr. Josip Krnić, Predsjednik RC Split Novi.
  • Nakon Klaićeve bolnice, red je došao i na KBC Split. Sada nastavljamo humanitarnu akciju dalje te nam je cilj svim školama u bolnicama na teritoriju Republike Hrvatske omogućiti moderno školovanje kroz sljedeće tri rotarijanske godine. – dodao je Darko Marjanović, Predsjednik RC Zagreb 1242.

Humanitarna akcija je započela početkom listopada s Rotary Health Forumom u Splitu, koji je ujedno bio organiziran i kao Rotary Day. Akcija je provedena isključivo vlastitim financijskim sredstvima RC Split Novi i RC Zagreb 1242. Sufinancirana je od strane Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a izniman doprinos akciji je pružio švicarski koorporativni ured Erika Schwarz Stiftung.