Humanitarna akcija za Županijsku udrugu slijepih Split

Naš klub zajedno sa Županijskom udrugom slijepih obilježio je Dan bijelog štapa na splitskoj rivi 12.10.2019. gdje su se priključili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban. Interes za akciju pokazala je i Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, što nam je posebna čast.
Time se najavila skorašnja akcija prikupljanja sredstava za kupnju Braille-ovog pisača sa funkcijama skeniranja i otiskivanja teksta na brajici što značajno olakšava život roditeljima koji svakodnevno pretipkavaju na Braille-ovu stroju lekcije malim slijepim školarcima.

Uređaj je vrijedan 38.000,00 kn i prvi je na listi prioriteta Udruge. Pomoć je prije svega namijenjena slijepoj djeci, njih četvero uzrasta od 3. do 6. razreda osnovne škole, jednoj djevojčici predškolskog uzrasta te njih četvero u srednjoj školi.
Humanitarna akcija, osim same pomoći u opremi ima za cilj osvijestiti javnost o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju slijepe i slabovidne osobe, njihove obitelji koje nose najveći teret brige o štićenicima te ukazati da se na razne načine pomaganjem ti isti problemi mogu riješiti ili ublažiti.