Aktivnosti

2017 

 

29.04.2016. POSJET 9.000 ROTARIJANACA PAPI

Oko 9.000 Rotarijanaca iz 76 zemalja je hodočastilo u posjet Papi Frani u Rim. Papa je inače počasni član Rotary kluba u Buenos Airesu. S 307 hodočasnika, Rotarijanci iz Hrtvatske su bili drugi po brojnosti, odmah iza Talijana. Među njima je bio i naš član Josip.  Papa je primio Predsjednika RI Ravi Ravindrana. Hrvatski Rotarijanci su Papi uručili prigodni poklon brončani kip Sv. Frane djelo hrvatskog kipara Tomislava Kršnjavog.

22.02.2016. DOMJENAK POVODOM USPJEŠNO ZAVRŠENE DONACIJE ZA PEDIJATRIJU KBC SPLIT

U hotelu Park uz prisustvo oko dvjesto uzvanika održan je prigodan domjenak. Voditeljica je bila Danni Matijaca, a uzvanike su svojim nastupom zabavili Splitski liječnici pjevači, glumica Gradskog kazališta mladih Split Lidija Florijan, operna pjevačica Irena Parlov, i Nenad Vetma koji je prijatelje iz Rotary kluba Bonn Rheinbogen razveselio s pjesmom na njemačkom jeziku.

21.02.2016. IZLET U GATA NA SOPARNIK S PRIJATELJIMA IZ RC BONN RHEIBOGEN

01.10.2015. Predavanje VICTORY IN THE WORKPLACE – NATE BELKSTROM

27.06.2015. ŠIBENSKO KOČARENJE

06.06.2015. CHARTER ROTARACT KLUBA SPLIT NOVI

Charter proslava  Rotaract kluba Split Novi održala se dana 06.06.2015. godine u Splitu, restoran “Velo Misto”, uvala Zenta.
 
Proslavi je prisustvovalo 45 Rotarijanaca i Rotaractera, iz Rotaract klubova: Zagreb, Zagreb Sevete, Zrinjevac, Rijeka, Split, Varaždin, te St.Polten iz Austrije, kao i iz Rotary klubova: Split Novi, Zagreb Metropolitan te Split.
 
Uz svečane note klasičnog banda “Od rocka do baroka”, dobru hranu, te humanitarnu akciju “Igrom do sreće”, organiziranom za slijepe i gluhonjeme osobe u suradnji i pod okriljem “Slave Raškaj”, slavilo se u pozitivnoj atmosferi, do ranih jutarnjih sati.
 
Novopečeni Rotaracteri su svojim prijateljima organizirali odbojkaški turnir na Žnjanu, razgledavanje grada, kupanje, sushi u restoranu Bota… te se nadaju da će takav oblik druženja, uz promicanje RTC vrijednosti i duha kroz služenje zajednici, postati tradicijom u njihovom klubu.

15.05.2015. PREDSJEDNIČKA KONFERENCIJA U MALOM LOŠINJU

29.03.2015. IV ROTARY KUP U BALOTAMA BRIŠKULI I TREŠETI

Po lijepom vremenu u nedjelju 29.03.2015. u špinutskoj Lučici održao se IV. tradicionalni turnir u balotama, briškuli i trešeti u organizaciji Rotary kluba Split Novi. Ovaj turnir je i četvrtu godinu za redom okupio tridesetak Rotarijanaca sa suprugama na prijateljskom druženju uz sportsko natjecanje i peku.
Prvi put je turnir imao i humanitarnu komponentu pa će tako višak novaca ići za organizaciju izleta za djecu iz doma Maestral.
Pobjedu u balotama odnio je tim iz RC Split Plus a u kartama domaćini iz RC Split Novi.
U druženju koje je potrajalo od 11 do 17 sati nikle su ideje da se organizira cjelogodišnje natjecanje Rotarijanaca u sportskim turnirima tako da svaki od klubova preuzme na sebe da organizira po još jednu ili dvije discipline stoga imamo razloga nadati se da će ovakav tip druženja rasti s godinama.
Velika hvala klubovima RC Split Plus, RC Kaštela, RC Solin i AG Damiru Skelinu koji su svojim dolaskom podržali ovo lijepo druženje.
 
24.10.2014. ROTARY KONFERENCIJA NA HVARU
 
 
17.09.2014. POSJET PRIJATELJA RAJU DOSHI IZ INDIJE

15.05.2012. GROUP STUDY EXCHAGE DENVER COLORADO

19.11.2011. CHARTER HRVATSKOG DISTRICTA 1913

14.05.2011. PROSLAVA 80 GODINA POSTOJANJA ROTARY-ja U SPLITU

80 GOD ROTARYJA U SPLITU_C

Jakov Koštić, Stjepko Rošin i Pero Perišić predsjednici tri splitska Rotary kluba

Punih 80 godina obitavanja rotarijanstva u Splitu nije mala obljetnica, štoviše, bio je to odličan provod za 80-ak članova iz Rotary kluba Split, Rotary kluba Split Plus i Rotary kluba Split Novi okupljenih na prigodnom rođendanskom slavlju u hotelu Park.

Najistaknutiji Splićani iz svih sfera života, od politike, sporta, zdravstva, kulture, znanosti okupili su se na jednom mjestu kako bi čašicom pjenušca i dobrim željama čestitali tako impozantnu slavljeničku brojku.

Bila je to odlična prigoda za prisjećanje na 18 znamenitih osnivača koji su točno prije 80 godina utemeljili rotarijanski pokret u Splitu.