Humanitarni rad

Prezentacija značajnijih akcija u humanitarnom radu RC Split Novi

 

AKCIJA SRCEM DO SRCA ( lipanj 2017 )

U suradnji s Udrugom srce uspješno je dovršena akcija SRCEM DO SRCA.
Time smo srčanim ljudima iz Udruge Srce dali krila, omogućili im održavanje i unapređivanje neophodnih radionica poput: radno-okupacijske radionice, glazbene radionice, sportsko-rekreativne radionice, kreativne vježbaonice, psihološke terapije, terapijskog jahanja…
A za Udrugu Srce ste sigurno svi čuli! Nose to ime s punim pravom, jer donose svjetlo u živote onih kojima svjetla nedostaje. Donose ljubav, razumiju, pomažu i vole. Udruga Srce okuplja osobe sa cerebralnom paralizom i tako već punih deset godina. Gradsko je vijeće grada Splita prepoznalo njihov trud i dodijelilo im Skupnu nagradu Grada Splita za 2015. godinu. No, na lovorikama se ne da živjeti. S obzirom da je Udruga neprofitna organizacija, u njoj rade volonteri, naša im je pomoć ne samo potrebna – već i nužna.
Udruga srce je vrlo aktivna i kreativna.
Detalje možete vidjeti na web stranici: http://srce-cp-split.hr/ .
Imaju puno uradaka i na youtube-u, npr. https://www.youtube.com/watch?v=rAsCZCQTVw8 .
Zahvaljujemo svim donatorima i našem proslavljenom fotografu Feđi Klariću koji je svim donatorima darovao svoju fotografiju s vlastoručnim potpisom s izložbe “Splitske 70-e”.
Feđa je se odrekao svojih autorskih prava i darovao fotografije akciji. Zašto?
– Sve što jesam i sve što imam omogućio mi je ovaj grad! Čast mi je i zadovoljstvo barem malim dijelom to vratiti voljenom gradu za dobrobit njegovih građana – kazao nam je fotoreporter čije je ime jednostavno sinonim za fotografiju života.
Akcija je odobrena od Ureda državne uprave Klasa: UP/I-550-04/17-7.

AKCIJA POMOZIMO DJECI SPLITA I DALMACIJE

Klinici za pedijatriju splitskog KBC-a Rotary klub Split novi osigurao donaciju vrijednu 400.000 kn

Donaciju vrijednu 400.000 kn Klinici za pedijatriju splitskog KBC-a osigurao je Rotary klub Split Novi u suradnji sa svojim partnerima/prijateljima iz njemačkog Rotary kluba Bonn Rheinbogen te značajnu potporu Rotary International-a.

U ovoj prigodi je Klinici za pedijatriju isporučeno 12 najsuvremenijih elektronički upravljanih terapeutskih kreveta za veću djecu, 8 postelja za najmlađe bolesnike, 1 pregledni, dvodjelni električni stol, 12 noćnih ormarića i 8 stolića za prematanje.

Službena primopredaja je upriličena u ponedjeljak 22. veljače 2016. godine u KBC Split.

Primopredaji su nazočili izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Andro Krstulović Opara, zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, dožupan Luka Brčić, te predstavnici KBC-a Split dr. Marijan Saraga predstojnik Klinike za dječje bolesti, dječja neurologinja dr. Radenka Kuzmanić Šamija, predsjednica prijateljskog rotary kluba Bonn Rheinbogen Uta f. Miksche, predsjednik Rotary kluba Split Novi Damir Stjepić, članovi rotary klubova i mnogi drugi.

 

 

DONACIJA UREĐAJA ZA RANO OTKRIVANJE ASTME

Grad Split Clanak

RC Split novi Donacija za KBC1 2012_03_09_KBC_donacija

BRINEMO LI SE DOVOLJNO

Akcija u kojoj su prikupljena sredstva za psihološku pomoć za djecu iz Maestrala i održan okrugli stol o zlostavljanju djece.

RC Split Novi - Fotografije na platnu-page-001

park_brinemolisedovoljno

E_Maretic_i_S_Gjurkovic

DONACIJA 4 INFUZOMATA 

Clanak Vecernji list